Bezoek de Curaçao Liquor Distillery voor een rumproeverij

Ben je op zoek naar een unieke en smaakvolle ervaring tijdens je verblijf op Curaçao? Dan is een bezoek aan de Curaçao Liquor Distillery een absolute must! Deze distilleerderij, gelegen in het hart van het eiland, staat bekend om zijn heerlijke rum en biedt bezoekers de mogelijkheid om de verschillende soorten rum te proeven en meer te leren over het productieproces. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een rumproeverij bij de Curaçao Liquor Distillery.

De geschiedenis van de Curaçao Liquor Distillery

De Curaçao Liquor Distillery is opgericht in 1896 en is daarmee de oudste distilleerderij op het eiland. Sinds de oprichting heeft de distilleerderij een rijke geschiedenis opgebouwd en is het uitgegroeid tot een van de meest geliefde attracties van Curaçao. De distilleerderij produceert verschillende soorten rum, waaronder de bekende Blue Curacao rum, die wereldwijd bekend staat om zijn unieke smaak en kleur.

De rumproeverij

Tijdens een bezoek aan de Curaçao Liquor Distillery kun je deelnemen aan een rumproeverij, waarbij je verschillende soorten rum kunt proeven en meer te weten kunt komen over het productieproces. Tijdens de proeverij word je begeleid door een ervaren gids die je alles vertelt over de geschiedenis van de distilleerderij en de verschillende soorten rum die er worden geproduceerd.

Tijdens de proeverij krijg je de kans om verschillende soorten rum te proeven, van de klassieke Blue Curacao rum tot de meer exotische en kruidige varianten. De gids zal je uitleggen hoe elke rum wordt geproduceerd en welke ingrediënten er worden gebruikt om de unieke smaak te creëren. Daarnaast leer je hoe je rum op de juiste manier proeft en welke smaken je kunt herkennen in de verschillende soorten rum.

De rondleiding door de distilleerderij

Naast de rumproeverij kun je ook deelnemen aan een rondleiding door de distilleerderij, waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt en meer te weten komt over het productieproces van rum. Tijdens de rondleiding word je meegenomen door de verschillende stappen van het productieproces, van het fermenteren van de suikerriet tot het rijpen van de rum in eiken vaten.

Tijdens de rondleiding kom je ook meer te weten over de geschiedenis van de distilleerderij en de rol die rum speelt in de cultuur van Curaçao. Je krijgt de kans om de verschillende machines en apparatuur te bekijken die worden gebruikt bij het produceren van rum en om vragen te stellen aan de gids over het proces.

Praktische informatie

De Curaçao Liquor Distillery is geopend voor bezoekers van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. De rumproeverijen vinden plaats op vaste tijdstippen en kunnen het beste van tevoren worden gereserveerd om teleurstelling te voorkomen. De kosten voor een rumproeverij bedragen X gulden per persoon en zijn inclusief een rondleiding door de distilleerderij.

Om de Curaçao Liquor Distillery te bezoeken, kun je het beste een taxi nemen of een auto huren, aangezien de distilleerderij niet goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het adres van de distilleerderij is X en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers.

Kortom, een bezoek aan de Curaçao Liquor Distillery is een unieke en smaakvolle ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Curaçao. Of je nu een liefhebber bent van rum of gewoon op zoek bent naar een leuke activiteit, de rumproeverij en rondleiding bij de distilleerderij zullen zeker indruk op je maken. Dus waar wacht je nog op? Plan vandaag nog je bezoek aan de Curaçao Liquor Distillery en geniet van de heerlijke smaken van Curaçaose rum!

Plaats een reactie