Bezoek de Marshe Nobo voor verse groenten en fruit

Als je op zoek bent naar verse groenten en fruit op het prachtige eiland Curacao, dan is de Marshe Nobo de place to be. Deze kleurrijke markt is een ware smeltkroes van lokale producten en culturen, en biedt een unieke ervaring voor zowel bewoners als toeristen. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de Marshe Nobo en waarom een bezoek aan deze markt een absolute must is tijdens je verblijf op Curacao.

Wat is de Marshe Nobo?

De Marshe Nobo, wat letterlijk “nieuwe markt” betekent, is een levendige markt gelegen in de hoofdstad Willemstad. De markt is opgericht in 2000 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als dé plek om verse producten te kopen. De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag en trekt zowel locals als toeristen aan die op zoek zijn naar verse groenten, fruit, kruiden, vis en vlees.

Wat kun je verwachten?

Als je de Marshe Nobo bezoekt, word je verwelkomd door een kleurrijke en levendige sfeer. De markt is gevuld met kraampjes die een breed scala aan producten aanbieden, van exotische vruchten zoals mango’s en papaja’s tot lokale groenten zoals okra en sopropo. Je zult ook een verscheidenheid aan kruiden en specerijen vinden, evenals verse vis en vlees.

Naast het kopen van verse producten, kun je op de Marshe Nobo ook genieten van lokale gerechten en snacks. Probeer bijvoorbeeld een heerlijke pastechi (een gefrituurde snack gevuld met vlees of kaas) of een verfrissend glas sap gemaakt van vers geperst fruit. De markt is ook een geweldige plek om lokale ambachten en souvenirs te kopen, zoals handgemaakte sieraden en kleding.

Waarom de Marshe Nobo bezoeken?

Er zijn tal van redenen om de Marshe Nobo te bezoeken tijdens je verblijf op Curacao. Allereerst is de markt de perfecte plek om verse en lokale producten te kopen. Door rechtstreeks bij de lokale boeren en producenten te kopen, ondersteun je de lokale economie en krijg je de kans om de authentieke smaken van Curacao te proeven.

Daarnaast is een bezoek aan de Marshe Nobo een geweldige manier om kennis te maken met de lokale cultuur. Je zult in contact komen met vriendelijke verkopers die graag hun kennis en passie voor hun producten met je delen. Door een praatje te maken met de verkopers en te proeven van lokale gerechten, zul je een dieper inzicht krijgen in de rijke geschiedenis en tradities van Curacao.

Praktische informatie

De Marshe Nobo is geopend van maandag tot en met zaterdag van 6:00 tot 14:00 uur. De markt is gelegen in de wijk Marchena in Willemstad en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan, wanneer de markt het meest levendig is en de beste producten beschikbaar zijn.

Neem voldoende contant geld mee, aangezien niet alle verkopers creditcards accepteren. Vergeet ook niet om je camera mee te nemen, want de kleurrijke kraampjes en exotische producten zijn zeker de moeite waard om vast te leggen. Tot slot, wees niet bang om te onderhandelen over de prijs. Het is gebruikelijk om te onderhandelen op de Marshe Nobo, dus voel je vrij om een goede deal te sluiten.

Kortom, een bezoek aan de Marshe Nobo is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar verse groenten en fruit op Curacao. De markt biedt niet alleen een breed scala aan producten, maar ook een unieke en authentieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

Plaats een reactie