Ontdek de verborgen schatten van Playa Kanoa

Curacao, een prachtig eiland in de Caribische Zee, staat bekend om zijn witte zandstranden, helderblauwe wateren en levendige cultuur. Maar naast de populaire toeristische trekpleisters, zijn er ook verborgen schatten te ontdekken. Een van deze verborgen pareltjes is Playa Kanoa, een afgelegen strand dat nog niet ontdekt is door de massa’s toeristen. In dit artikel nemen we je mee op een reis naar Playa Kanoa en laten we je kennismaken met de verborgen schatten die dit prachtige stukje paradijs te bieden heeft.

Waar ligt Playa Kanoa?

Playa Kanoa is gelegen aan de westkust van Curacao, in de buurt van het dorpje Lagun. Het strand is omgeven door ruige kliffen en weelderige vegetatie, waardoor het een afgelegen en rustige sfeer heeft. Om bij Playa Kanoa te komen, moet je een korte wandeling maken vanaf de parkeerplaats, maar het uitzicht dat je bij aankomst te wachten staat, maakt de wandeling meer dan de moeite waard.

Wat maakt Playa Kanoa zo speciaal?

Playa Kanoa is niet alleen een prachtig strand, maar het heeft ook een rijke geschiedenis en een unieke natuurlijke omgeving. Hier zijn enkele redenen waarom Playa Kanoa zo speciaal is:

  • De rust en stilte: Omdat Playa Kanoa nog niet ontdekt is door de massa’s toeristen, kun je hier genieten van een oase van rust en stilte. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuur.
  • De kristalheldere wateren: Het water bij Playa Kanoa is zo helder dat je de kleurrijke vissen en koralen onder water kunt zien. Het is een paradijs voor snorkelaars en duikers die willen genieten van de prachtige onderwaterwereld.
  • De adembenemende zonsondergangen: Playa Kanoa staat bekend om zijn spectaculaire zonsondergangen. Neem plaats op het strand en geniet van de kleurrijke lucht terwijl de zon langzaam ondergaat achter de horizon.

Wat kun je doen bij Playa Kanoa?

Er zijn tal van activiteiten die je kunt ondernemen bij Playa Kanoa, zowel op het strand als in de omgeving. Hier zijn enkele suggesties:

  • Snorkelen en duiken: Verken de prachtige onderwaterwereld van Playa Kanoa en ontdek kleurrijke vissen, koralen en andere zeedieren.
  • Strandwandelingen: Maak een ontspannen wandeling langs het witte zandstrand en geniet van het uitzicht op de azuurblauwe zee.
  • Picknicken: Neem een picknickmand mee en geniet van een heerlijke maaltijd op het strand terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de golven.
  • Vogels spotten: Playa Kanoa is de thuisbasis van vele vogelsoorten, dus neem je verrekijker mee en ga op zoek naar kleurrijke vogels in de omgeving.

Hoe kom je bij Playa Kanoa?

Om bij Playa Kanoa te komen, kun je het beste een auto huren en de route volgen naar Lagun. Vanaf daar kun je de borden volgen naar het strand en de parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling naar het strand, maar het uitzicht dat je te wachten staat, maakt de wandeling meer dan de moeite waard.

Kortom, Playa Kanoa is een verborgen schat op Curacao die wacht om ontdekt te worden. Met zijn rustige sfeer, kristalheldere wateren en adembenemende zonsondergangen, is dit strand de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuur. Dus pak je zwemspullen en verken de verborgen schatten van Playa Kanoa!

Plaats een reactie