Rondleiding door de Landhuis Chobolobo Distilleerderij

Ben je op zoek naar een unieke ervaring tijdens je verblijf op het prachtige eiland Curaçao? Dan is een rondleiding door de Landhuis Chobolobo Distilleerderij zeker een aanrader! Deze historische distilleerderij, gelegen in de buurt van Willemstad, biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de traditionele productie van de bekende Curaçaose likeur, de Blue Curaçao.

De geschiedenis van Landhuis Chobolobo

Landhuis Chobolobo is een van de oudste landhuizen op Curaçao en dateert uit de 19e eeuw. Het landhuis diende oorspronkelijk als plantagehuis voor de teelt van sinaasappels en citroenen. In de jaren 40 van de vorige eeuw begon de familie Senior met het produceren van de Blue Curaçao likeur, die al snel populair werd over de hele wereld.

Tijdens de rondleiding door de distilleerderij krijg je de kans om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Landhuis Chobolobo en de traditionele productiemethoden die nog steeds worden toegepast bij het maken van de Blue Curaçao likeur.

Wat kun je verwachten tijdens de rondleiding?

Tijdens de rondleiding door de Landhuis Chobolobo Distilleerderij word je meegenomen op een reis door de fascinerende wereld van likeurproductie. Je krijgt de kans om het productieproces van dichtbij te bekijken en te leren hoe de verschillende ingrediënten worden gecombineerd om de unieke smaak van Blue Curaçao te creëren.

Daarnaast kun je genieten van een proeverij van verschillende likeuren die worden geproduceerd in de distilleerderij, waaronder de klassieke Blue Curaçao, maar ook andere smaken zoals kokosnoot en passievrucht. Een ervaren gids zal je begeleiden tijdens de rondleiding en je alles vertellen over de geschiedenis en het productieproces van de likeuren.

Praktische informatie

De rondleidingen door de Landhuis Chobolobo Distilleerderij worden regelmatig georganiseerd en duren ongeveer een uur. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren, zodat je zeker bent van een plekje. De distilleerderij is geopend van maandag tot en met zaterdag en de rondleidingen vinden plaats op vaste tijdstippen.

Na afloop van de rondleiding heb je de mogelijkheid om souvenirs te kopen in de cadeauwinkel van de distilleerderij, waar je verschillende likeuren en andere lokale producten kunt vinden. Vergeet niet om een fles Blue Curaçao mee te nemen als aandenken aan je bezoek aan deze bijzondere plek!

Kortom, een rondleiding door de Landhuis Chobolobo Distilleerderij is een unieke en leerzame ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Curaçao. Ontdek de geheimen achter de productie van de beroemde Blue Curaçao likeur en geniet van een proeverij van heerlijke likeuren in een historische omgeving. Boek vandaag nog je rondleiding en laat je verrassen door de smaken en verhalen van deze bijzondere distilleerderij!

Plaats een reactie