Spot schildpadden en roggen tijdens het snorkelen bij Playa Lagun

Curacao staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe water en diverse onderwaterleven. Een van de beste plekken om schildpadden en roggen te spotten tijdens het snorkelen is Playa Lagun. Dit afgelegen strand ligt aan de westkust van het eiland en biedt een unieke kans om oog in oog te staan met deze majestueuze zeedieren.

Wat maakt Playa Lagun zo bijzonder?

Playa Lagun is een klein, rustig strand dat wordt omringd door rotsen en kliffen. Het kristalheldere water van de baai is ideaal om te snorkelen en te duiken. Het rif dat zich vlak voor de kust bevindt, trekt een grote verscheidenheid aan zeedieren aan, waaronder schildpadden en roggen. De beschutte ligging van de baai zorgt ervoor dat het water meestal kalm is, waardoor het een perfecte plek is voor zowel beginners als ervaren snorkelaars.

Hoe spot je schildpadden en roggen?

Als je geluk hebt, kun je al vanaf het strand schildpadden en roggen zien zwemmen in het ondiepe water. Maar de beste manier om deze prachtige dieren van dichtbij te zien, is door te gaan snorkelen. Huur een snorkeluitrusting bij een van de lokale duikscholen en zwem richting het rif. Let goed op de bodem en de rotsen, want schildpadden en roggen verschuilen zich vaak tussen het koraal en zeegras.

Als je een schildpad of rog spot, blijf dan rustig en beweeg langzaam in hun richting. Probeer ze niet te storen of te achtervolgen, maar geniet gewoon van het moment om deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Vergeet niet om je camera mee te nemen, zodat je deze bijzondere ontmoeting kunt vastleggen.

Andere dieren die je kunt tegenkomen

Naast schildpadden en roggen zijn er nog veel meer zeedieren te zien bij Playa Lagun. Denk aan kleurrijke vissen, zeepaardjes, octopussen en zelfs verpleegsterhaaien. Het rif is een levendige en diverse omgeving die je blijft verrassen met zijn schoonheid en variëteit aan onderwaterleven.

Praktische informatie

Playa Lagun is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het strand. Er zijn ook verschillende strandtentjes waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een hapje na het snorkelen. Vergeet niet om zonnebrandcrème, een hoed en voldoende water mee te nemen, aangezien de zon op Curacao erg fel kan zijn.

Kortom, Playa Lagun is een must-visit bestemming voor iedereen die van snorkelen en het bewonderen van zeedieren houdt. Of je nu een ervaren duiker bent of gewoon wilt genieten van de prachtige onderwaterwereld, dit afgelegen strand zal je zeker niet teleurstellen. Dus pak je snorkeluitrusting en ga op avontuur om schildpadden en roggen te spotten bij Playa Lagun!

Plaats een reactie